Missing x-values in the SERIES option... PreviousNext
Mplus Discussion > Latent Variable Mixture Modeling >
Message/Author
 Jennifer Pearson posted on Wednesday, February 13, 2013 - 4:47 pm
Hello Drs,

Colleagues and I are making our first foray into LCA with Mplus. We weren't encountering any problems that we couldn't troubleshoot on our own until a few days ago and we're stumped. Here is our code:

Variable:
NAMES = CaseID ya ppgender race educat3 suscept1 suscept2 suscept3 suscept4 suscept5 susceptindex cig30dfull hookah30dfull closedtosmoke packcigday ttftpcat ttftp1hr smoker social intent6mos;

USEVARIABLES = cig30dfull smoker social intent6mos suscept1 suscept2 suscept3
suscept4 suscept5;
MISSING = .;
CATEGORICAL = cig30dfull smoker social intent6mos suscept1 suscept2 suscept3 suscept4 suscept5;
CLASSES = c(2);

Analysis:
TYPE=mixture;
STARTS= 100 5;
Plot:
type is plot3;
series is cig30dfull (1) smoker (2)social (3) intent6mos (4) suscept1 (5) suscept2 (6)
output:
tech11 tech14;

We're getting the following error:

*** ERROR in PLOT command
Missing x-values in the SERIES option for the process:
s

I've tried deleting ALL the observations with missing data from the dataset to see if the code would run with no luck. Can you see where we've gone astray?

Thank you,

Jennifer Pearson
 Bengt O. Muthen posted on Wednesday, February 13, 2013 - 8:31 pm
You have 9 variables on your USEV list, but only 6 in your SERIES statement - and the latter does not end with a semi colon. Perhaps your line is being truncated.
 Jennifer Pearson posted on Thursday, February 14, 2013 - 1:19 pm
Oh my, that was the problem! I simply added another line in the USEV list and it ran fine. Thank you!
Back to top
Add Your Message Here
Post:
Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Password:
Options: Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action: