Multilevel model and eroor message / ... PreviousNext
Mplus Discussion > Multilevel Data/Complex Sample >
Message/Author
 Anonymous posted on Tuesday, September 20, 2005 - 7:39 am
Could you help me? To figure out those error & problems. All stop now.

[Questions]
1. I have lots of missing dataset[even outcome & independencs variables]. Ex)To use 26 case in 378

[Message]
The standard errors of the model parameter estimates may not be trustworthy for some parameters due to a non-positive definite first-order derivative product matrix.....
Note that the number of parameters is greater than the sample size...(like this)

* Could you give me your opinion?

2.[*** ERROR Categorical variable D11 contains less than 2 categories.]
-> Fix input [Categorical = D1-D11(*);]
-> After then, [*** ERROR One or more variables have a variance of zero.Check your data and format statement.]
Continuous Number of
Variable Observations Variance

D1 6 0.000
D2 6 0.000
D3 6 0.000
D4 6 0.000
D5 6 0.000
D6 6 0.000
D7 6 0.000
D8 6 0.000
D9 6 0.000
D10 6 0.000
D11 4 0.000
RISK 6 0.167
A1 6 0.167
A2 6 0.167
**A3 6 0.000
**A4 6 0.000
**A5 6 0.000
**A6 6 0.000
**A7 6 0.000
**A8 6 0.000
**A9 6 0.000
**A10 6 0.000
**A11 6 0.000
* Could you give me suggestion?
 Linda K. Muthen posted on Wednesday, September 21, 2005 - 7:32 am
As a minimum for decent estimation, you need to have at least as many observations as parameters. I suggest you modify your model.

It sounds like listwise deletion of the data which is the default in Mplus is resulting in some variables having no variation or you are readng your data incorrectly. If you cannot figure this out, you need to send your input, data, output, and license number to support@statmodel.com.
Back to top
Add Your Message Here
Post:
Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Password:
Options: Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action: